Filosofia de/con cuento

Diálogos filosóficos con niños a partir de álbumes ilustrados de Ellen Duthie

Filosofía visual para todas las edades en la editorial Wonder Ponder Catálogo

"Es importante que los niños ejerciten el arte de la pregunta” .Debemos aprovechar la etapa de los "por qué", bombardeo continuo de preguntas para enterder el mundo que les rodea, pequeñas acciones cotidianas, causas o motivos de algún hecho. Potenciar la reflexión y la formulación de preguntas, porque solo dudando podremos tener alguna o más certezas. 

  • SERIE WONDER PONDER MINI DE LIBROS PARAR PARARSE A MIRAR
  • FILOSOFÍA VISUAL PARA TODAS LAS EDADES 
  • Yo, persona. Una invitación a reflexionar sobre qué somos y quién somos. 
  • Lo que tú quieras. Una invitación a reflexionar sobre la libertad
  • ¡Pellízcame! Una invitación a reflexionar sobre realidad, imaginación y sueño

 


This is Philosophy

This is philosophy

El nuevo programa de Televisión Española ofrecerá un viaje por esta disciplina académica que aporta las claves para entender y disfrutar de toda la historia de la filosofía, desde su nacimiento hasta nuestros días. LINK

SINOPSIS

Un innovador formato que aporta las claves para entender y disfrutar de toda la historia de la filosofía, desde su nacimiento hasta nuestros días.

Un viaje apasionante hacia el saber que da respuesta a las preguntas que el ser humano ha buscado desde siempre: ¿quiénes somos? ¿cuál es el significado de la vida? ¿cómo es la realidad que nos rodea?

Una apuesta moderna y sorprendente que pretende acercar la filosofía a todos los públicos y hacerla comprensible y atractiva a través de un tratamiento visual asombroso y puntos de vista innovadores.

¿Qué tienen en común Kant y los videojuegos?

¿Y cómo puede la película "Matrix” ayudarnos a entender a Descartes?

Amb filosofia

"Amb filosofia" (LINK) parteix del desig de saber i d'una manera de pensar fruit de l'admiració –i de vegades el desconcert- davant de les coses que ens envolten. Cada episodi mostra el pensament filosòfic en acció a partir de realitats concretes. L'objectiu és convidar a la reflexió a partir de les coses que ens passen i que habitualment ja pensem sense necessitat de reconèixer-nos com a filòsofs: el silenci, l'amor, el futur, el silenci, la precarietat, la natura...

"Amb filosofia" reuneix filòsofs, pensadors i professionals que dialoguen al voltant d'aquestes qüestions singulars i alhora totalment presents en la vida quotidiana.

Cada programa s'articula al voltant d'un tema concret amb les intervencions de filòsofs i personatges que, tot i que no pertanyin a l'àmbit del pensament, aporten reflexions i experiències valuoses per resoldre alguna de les qüestions que es plantegen.

Les intervencions, enregistrades per separat i en localitzacions diferents, busquen els arguments més contundents, les frases més clarificadores, els exemples més il·lustratius.  D'aquesta manera es teixeix un discurs ric i divers que implica al gran públic i el fa membre d'aquesta recerca.

"Amb filosofia", a més, és un programa que acosta l'espectador a l'essència mateixa de la filosofia: una certa manera de pensar, de plantejar els problemes, de fer-se preguntes i explorar la consistència de les respostes.

Una producció de Televisió de Catalunya amb la col·laboració de Pickwick Films, que dirigeix i presenta Emili Manzano, juntament amb el filòsof Xavier Antich.

Irene Puig Oliver, Maestra y Licenciada en Filosofía y Filología Catalana, autora de numerosas publicaciones, fue directora del GrupIREF, asociación que promueve el Proyecto Filosofía 3/18 (Philosophy for Children), curriculum amplio y sistemático que tiene como objetivo reforzar las habilidades del pensamiento de los estudiantes, partiendo de la Filosofía como disciplina fundamental.

Monogràfic Filosofia a l'escola

Reflexió d'Irene de Puig sobre Educar en el pensar com a necessitat básica d'una pedagogia del segle XXI.

Pag. 8 

La necessitat d’una educació del pensar és una premissa clàssica en el marc de l’ensenyament- aprenentatge, però s’ha fet més palesa i urgent amb l’expansió de la democràcia i l’accelerat canvi sociotecnològic. La demanda del mercat laboral i les actituds cíviques que exigeixen la vida majoritàriament urbana no encaixen amb un sistema educatiu ancorat en el segle xix, que s’ha eixamplat en quantitat, però no gaire en qualitat, en recursos educatius i en adaptació a la rapidesa dels canvis.

Filosofia 3/18 essencial a l’Escola de Patrici Batalla 

Podem preguntar-nos què és essencial a l’Escola? Quines accions, quines metodologies o quines intencions perduren amb un alt valor pedagògic en el transcurs del temps. Enguany fa cinquanta-un anys que Célestin Freinet dissenyava les seves invariants pedagògiques. És molt probable que aquest reconegut pedagog acceptés com una de les seves invariants pedagògiques la proposta de Matthew Lipman de poder ajudar a pensar, mitjançant el treball amb Filosofia, de forma crítica, acurada i creativa, els nens i nenes. El treball amb Filosofia 3/18 a les classes de Primària és un tresor metodològic i conceptual transversal a la pràctica diària que ens mostra la seva validesa curs rere curs.