Pantallas adictivas

Una epidèmia silenciosa i perillosa amenaça els nens en els primers anys de les seves vides, entre 0 i 3 anys.

Una epidèmia silenciosa i perillosa amenaça els nens els primers anys de la vida, entre els 0 i els tres 3 anys. A França, la doctora Anne-Lise Ducanda, responsable de PMI (Protecció Maternal i Infantil), ha creat un col·lectiu amb altres professionals de la salut, pediatres, logopedes i psicòlegs, per fer reaccionar les autoritats.

 

Exigeixen anar més enllà dels seus estudis de camp i prendre mesures i advertir dels efectes de la sobreexposició dels infants a les pantalles, com es fa amb les addiccions a l'alcohol, el tabac i les drogues.

 

I l'addicció a les pantalles no només afecta els més petits. Cada cop hi ha més adults addictes a la dopamina que ens proporciona les recompenses que rebem de les xarxes socials.

 

Fins i tot alguns dels principals líders de la indústria de les xarxes socials, com un dels cofundadors de Facebook, reconeixen que aquesta xarxa social es basa en el funcionament del cervell i en particular en els circuits neurals de la recompensa. Aquesta recompensa proporciona una dosi de dopamina, la coneguda com "l'hormona de la felicitat", al cervell.

 

Experts en addiccions comparen el mòbil amb una veritable bomba de dopamina que, a mesura que rebem un "m'agrada" o alguna recompensa semblant, produeix una descàrrega d'aquesta substància que ens satisfà. En definitiva, des de ben petits estem consumint aplicacions que s'han dissenyat per fer-nos addictes a les pantalles.

 Un reportatge de Paul Moreira i Adèle Flaux       Producció: Premières Lignes Télévision

 Disponible fins al 11/03/2018 a les 23.59

 

El método de 4 pasos , escrito y propuesto por Sabine Duflo, nos brinda consejos simples y efectivos para regular las pantallas en el hogar:

  • Sin pantallas en la mañana
  • Sin pantallas durante las comidas
  • Sin pantallas antes de quedarse dormido
  • No hay pantallas en la habitación del niño

Es permitirle al niño estar  más atento en clase , desarrollar mejor su lenguaje, su pensamiento, su imaginación, su capacidad de estar solo, su autonomía y hacer la distinción entre lo real y lo virtual .