Ruta guiada per la muntanya la Rodana del Pic

L'Assemblea General de les Nacions Unides va declarar en 2002, l'11 de desembre, com a Dia Internacional de les Muntanyes. Aquest dia és una oportunitat per conscienciar al planeta de la importància de les muntanyes per a la vida i per a destacar com el clima, el fam i la migració afecten negativament a les terres altes del món. Per açó, el lema elegit aquest any és "Muntanyes sota pressió: clima, fam, migració".

Amb motiu de la celebració d'aquest dia tan assenyalat, el dissabte 8 de desembre de 2018 en el Parc Natural del Túria organitza una ruta guiada per una de les muntanyes més emblemàtiques del Parc: la Rodana del Pic. Vine a celebra-ho amb nosaltres!

Dades de l'activitat:

  • Data: dissabte 8 de desembre de 2018
  • Hora i lloc d'inici: 9:00 h. Pàrquing de la cooperativa rural de Vilamarxant. Polígon Exilagar de l'Ensortig, 56. Vilamarxant
  • Durada aproximada: 4 h
  • Ruta: dificultat mitjana (recomanada a partir de 8 anys)
  • Avisos: Activitat gratuïta. Inscripció prèvia necessària
  • Inscripció: parque_turia@gva.es/ 96 271 87 15 – 660 127 250. Preferentment per e-mail indicant les següents dades:

-Nom complet de la persona responsable

-Nombre de participants (edat dels xiquets si escau)

-Telèfon mòbil

-Adreça e-mail

-Població de procedència

Recomanacions: portar esmorzar, aigua, protector solar, guants de jardiner, roba i calçat apropiats per a caminar per sendes i pistes forestals.

 

INFORMACIÓ: VILAMARXANT Les Rodanes Las islas rojas del Turia PDF

...En la masa gris caliza que domina la mayor parte del paisaje valenciano, estos montículos son islas rojas, formadas por el material conocido como rodeno o piedra de afilar. Esta diferente composición del suelo condiciona una vida salvaje muy distinta de su entorno, reforzada además por la cercanía del río Turia. Es un paraje de gran extensión y con numerosos atractivos, desde cuevas y simas hasta circuitos para bicicletas. Un auténtico Parque Natural en miniatura por sí mismo, aunque forma parte de las Riberas del Turia...