Què és LECXIT?

LECXIT és un programa que té per objectiu incrementar l'èxit educatiu dels infants a través del treball per la millora de la seva comprensió lectora involucrant escoles, famílies i voluntariat

Les famílies: un pilar fonamental del programa i ha publicat la guia per a pares

 El mètode definitiu per tenir fills lectors: consells i receptes miraculoses que garanteixen l'èxit escolar, de Joan Carles Girbés que proposa quatre passos per provar de fer del llibre un objecte interessant i atractiu:

1 Estimar els llibres i la lectura

2 Donar exemple

3 Triar el llibre adequat

                                                                    4 Desplegar els nostres encants

 

Resulta ser clau l'acompanyament dels pares i mares, com indica l'informe de l'OCDE What can parents do to help their children suceed in school? [Què poden fer les famílies per ajudar als seus fills a tenir èxit a l'escola?]. Les famílies que afirmen haver llegit un llibre amb els seus fills cada dia o quasi cada dia o un o dos cops per setmana durant el primer curs de primària tenen fills/es de 15 anys amb puntuacions al PISA superiors als fills/es de famílies que afirmen que van llegir llibres un o dos cops al mes o mai o quasi mai. De mitjana, la diferència entre ambdós tipus d'alumnes és de 25 punts, que representa més de mig curs escolar.

 

I de quina manera ajudar als infants? A la publicació de l'OCDE Read them a book! Parental factor in education [Llegeix-los un llibre! El factor parental en l'educació], es mostra que els resultats en comprensió escrita i el plaer de la lectura estan relacionats amb determinades formes d'implicació parental. Així, les activitats que posen en valor la lectura i l'ús de paraules en un context (llegir llibres o parlar del que s'ha fet durant el dia) tenen més impacte que els jocs amb paraules, lletres o l'alfabet.

 


Escribir comentario

Comentarios: 0