Cicle de cine d’animació al Centre del Carme

Des del 6 d’octubre i cada quinze dies, tots els dissabtes es desenvoluparà el cicle de cinema d’animació dins del programa CCCCCinema. Les pel·lícules han sigut acuradament seleccionades per a oferir una varietat d’estils, històries i temàtiques per a xiquetes i xiquets. El cicle té un interès didàctic i que representa una sèrie de mons en els quals està representada la diversitat de la nostra societat. Igualment, els referents de les pel·lícules del cicle són tant masculins com a femenins.

 

Dates: Fins a abril del 2019
Hora: 18:00 hores
Lloc: Centre del Carme, Sala contraforts.
Tipus de públic: Públic Familiar

Entrada gratuïta

Programa complet. LINK

 

  • 19.01.2019 / 19.04.2019 L’estiu i la tardor al regne d’Escampeta (+4 / V. Valencià).

Durant les nits d’estiu, en Bonifaci festeja la reina Eloïsa i la seua filla i els seus amics voldran impedir que es case amb eixementider que segur que alguna se n’empesca. A la tardor, quan s’esborren les històries dels llibres d’Escampeta, s’embarcaran en mil peripècies per tal de no avorrirse i trencar el malefici d’en Bonifaci i la banya d’unicorn.

  • 02.02.2019 / 20.04.2019 Laban i Labolina (+2 / V. Valencià).

En Laban i la Labolina són dos germanets fantasma que viuen al Castell del Sol Diürn amb la seua família. En Laban té por de la foscor i la Labolina en sap molt de fer ombres xineses. A tots dos els agrada pintar, anar de picnic, cuinar receptes estranyes i jugar. De vegades es barallen una mica, però sobretot els agrada divertir-se tots junts. En la segona entrega de les aventures de Laban el petit fantasma, els protagonistes d’aquesta tendra pel·lícula d’animació sueca aprenen a conviure i a experimentar amb les emocions. No oblidem que en Laban és un fantasma que enlloc d’espantar la gent, és ell mateix qui té por de la foscor.

  • 16.02.2019 / 21.04.2019 Les malifetes d’Emil (+6 / V. Valencià)

A Katthult de Lönneberga (Smaland) hi viu l’Emil amb l’Ida, la seua germana petita, els seus pares, el granger i la minyona. A l’Emil li agrada molt jugar però sovint acaba fent malifetes. Per això el tanquen al magatzem de la llenya on, en lloc de posar-se trist, ha aprés a tallar figures de fusta. Prompte algú el deixarà eixir i s’empescarà una nova trapelleria. Basada en les narracions d’Astrid Lindgren.

 

1882. San Petersburgo. Sasha, una jovencita de la aristocracia rusa, ha estado siempre fascinada por la vida aventurera de su abuelo, Olukin. Explorador famoso, hizo construir un magnífico barco rompehielos, el Davai, que no ha regresado de su última expedición a la conquista del Polo Norte. Sasha decide partir hacia el Gran Norte siguiendo la pista de su abuelo para recuperar el famoso barco.

 

La Florentina és una musaranya (no se l’ha de confondre amb un ratolí!). Amb la seua família ha anat a viure a un poblet del bosc on al principi s’hi sentirà una mica sola, però prompte es farà amiga d’unes xiquetes: Celestina, Albertina i Miquelina. Ella, que encara és molt menuda, observa el món que la volta amb el candor i la sorpresa d’un infant. Descobreix les coses a la vegada que n’aprèn el nom i escolta i comprova les explicacions dels grans amb la mica de sospita de qui vol pensar per si mateixa. Encuriosida, explora l’entorn a la vegada que s’adona de qui és, i de com profunds són, també, els sentiments: l’admiració, la felicitat, la por, juntament amb la decepció, la culpabilitat, la responsabilitat, la gelosia i, finalment, l’alegria de ser germana gran.

 

L’osset Petzi i els seus amics, el pingüí Pingo i el pelicà Riki, es passen el dia junts i s’estimen molt. Un dia es troben amb la Mary, un vaixell que sembla atrotinat però que amb una mica d’esforç pot tornar a navegar! Junts, decideixen embarcar-se en una aventura que els portarà a conèixer món i a viure tota mena d’experiències. L’amistat, la sorpresa i la descoberta són el fil conductor de les trames dels sis episodis que conformen la pel·lícula. Basats en una tira còmica per a xiquets i xiquetes creada el 1951 pel matrimoni danès Carla i Vilhelm Hansen, el personatge d’en Petzi i els seus amics són tota una institució de la infantesa.

Diez películas para descubrir heroínas en el cine. Article publicat en Aika Educación 

"El cine fomenta roles que sirven de modelo y algunas veces muestra a protagonistas femeninas que rompen con el papel asignado en la sociedad y pueden ser un referente para las nuevas generaciones"